به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، در درس اخلاق خویش با اشاره به مطلب فوق اظهار داشتند: شيوع فساد و ترويج فحشاء، گرفتاري و عذاب دنيا و آخرت را به همراه خواهد داشت و عواملي همچون توسّل نيز با کارآيي شگفتانگيزي که دارد، مانع آن عذاب دردناک نخواهد شد. حتی افراد شايسته در چنين جامعهاي ناچارند در آتشي که اهل معصيت برافروختهاند، بسوزند.
ایشان با تاکید بر این که گناه، مانع بهرهمندي از آثار توسّل در زندگی انسان می شود، افزودند: طبق تصريح قرآن کريم، گناه اجتماعی، مانع بزرگي براي نزول رحمت پروردگار متعال به شمار ميرود. بر اين اساس، ملّت گناهکار، لياقت برخورداري از برکات ناشي از توسّل را ندارند و به ناچار بايد عذابي که در اثر رواج گناه فراهم کردهاند، بچشند.
معظم له همچنین خاطرنشان کردند: بیبند و باری، بيحيايي، بيعفّتي و بيغيرتي در کوچه و بازار مسلمين، نفوذ غنا، موسيقي و فيلمهاي مبتذل در خانهها، رواج ربا، رشوه و حيلهگري در امور اقتصادي و فراموش شدن فضايلي همچون صداقت و امانتداري، تأثیر به سزاي توسّل را محو مينمايد.
ایشان اضافه کردند: در روایات آمده است که ملائکه در خانهاي که آلات موسيقي يا شراب يا آلات قمار در آن وجود داشته باشد، وارد نميشوند، دعاي اهل آن خانه مستجاب نميگردد و آن خانه و اهل آن برکت ندارند.
رییس عالی حوزه علمیه اصفهان ادامه دادند: وقتی موسیقی و غنا و بالاخره زد و بند شهوت، از طريق ماهواره يا تلویزیون و نظاير آن خانه يا جامعهاي را فرا بگيرد، هنگامي که ربا، با چنگ زدن به حيلههاي شرعي، جايز شمرده شود و درآمد افراد بر ربا دادن يا رباگرفتن استوار باشد، اختلاف در جامعه فراگير مي شود، برکت از اموال مردم ميرود، دعاي افراد مستجاب نشده و توسّل نيز تأثير به سزا نخواهد داشت. مردم در چنين وضعيتي پول و درآمد دارند، اما پول آنان برکت ندارد و صرف گناه و تجمّلگرايي میشود و پروردگار عالم آن جامعه را غضب میکند. ایشان تاکید کردند: رحمت امام حسین«سلاماللهعليه» و برکات عزاداري و توسّل نيز از ملّتی که مرتکب گناهان اجتماعي شده و امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنند، قطع میشود. جامعهاي که افراد آن به نماز اهمیّت ندهند و به همدیگر رسیدگی نکنند، دروغ، ريا و تظاهر در بين آنان رايج باشد، ايثار، گذشت، صداقت، امانتداري، وفاي به عهد و ساير فضايل حسنۀ اخلاقي را فراموش کرده باشند و به رذايل ناپسند اخلاقي رو آورده باشند، آن جامعه نمیتواند از آثار توسّل و از رحمت اباعبدالله الحسین«سلاماللهعليه» بهرهمند گردد.
معظم له بیان داشتند: در واقع چنين ملّتي يک سدّ محکم در برابر نزول رحمت الهي ساختهاند و اجازه نميدهند برکات ناشي از توسّل به اهل بيت«سلاماللهعليهم» از آن سد عبور کند.
*سه بلای خانمانسوز گریز از علما و خلوت شدن مساجد
ایشان گفتند: گريز از علماي ربّاني و خلوت شدن مساجد و مجالس مذهبي، بر اساس روايتي از نبيّ گرامي«صلّياللهعليهوآلهوسلّم»، سه مصيبت و سه بلاي خانمان سوز به همراه دارد؛ اوّل آنکه برکت از اموال مردم برداشته ميشود، دوّمين مصيبت، تسلّط افراد شرور و ستمکار است و سوّمين و مهمترين بلا، اين است که چنين افرادي بدون ايمان از دنيا ميروند.
حضرت آیت الله مظاهری در ادامه افزودند: امروزه بسياري از مساجد و مجالس عزاداري خلوت است و هنگام شام دادن شلوغ ميشود که نوعي اهانت به آن مجالس به شمار ميرود. اين توهینها، مانع بهرهگيري از آثار و برکات روضهها میشود. وقتي جامعه نتواند از برکات توسّل بهرهمند شود، آنگاه گناه و آتش سر تا پای آن را فرا میگیرد. *گناه دوستیابی بین دو نامحرم نظیر گناه اعمال منافی عفت است
ایشان با گلایه از این که متاسفانه اکنون ناامنی در اجتماع فراوان شده است، تصریح کردند: ناامنی فقط به معناي اين نيست که اموال مردم امنيّت ندارد و دزدي فراوان است، ناامني مهمتر اين است که پدر و مادر به فرزندان خود اطمینان ندارند؛ دوستیابی بين دختران و پسران، واهمۀ عجیبی در خانوادهها ايجاد کرده است. دختر از خانه بيرون میرود و معلوم نیست به کجا ميرود و چگونه برميگردد؟ پسر دانشجوست امّا پدر و مادر نگران اخلاق و اعتقادات او هستند و نميدانند با چه کساني رفت و آمد ميکند؟ قرآن کريم گناه دوستیابی بین دو نامحرم را نظير گناه اعمال منافي عفّت بيان ميکند و ميفرمايد: زن شایسته، زنی است که بيعفّتي نمیکند و دوست نامحرم هم ندارد و مرد شایسته نيز کسي است که اهل زنا نيست و دوست نامحرم هم ندارد.
*بیعفتی و زنا عامل دردهای ناعلاج در جامعه
این مرجع تقلید اظهار داشتند: در روایات ميخوانيم: وقتی بيعفّتي، بيغيرتي و زنا در جامعه زیاد شد، سکته و مرگ ناگهانی و دردهای ناعلاجی مثل ایدز و سرطان، در آن جامعه زیاد میشود. وقتي از ابّهت حيا، عفّت، غیرت و عصمت در جامعه کاسته شود و در مقابل، قبح بيعفّتي و بيغيرتي از بين برود، آنگاه توسّلها تأثیر ندارد و بی برکتی، گرانی، فقر، فلاکت و احتیاج، جامعه را میگیرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأثير به سزاي توسّل، در صورت مراعات تقوا گفتند: راهکار اساسي بهرهمندي از برکات نعمتهاي پروردگار و نيز راهکار اثرگذاري توسّلات و استجابت دعاها، اين است که جامعه به طور کلي و به صورت همگاني رنگ تقوا پيدا کند. مدارس و دانشگاهها اسلامي شود و به فضايلي همچون حيا، عفّت و غیرت آراسته گردد.
معظم له اضافه کردند: اگر گناه در اجتماع نباشد، توسّلها، دعاها و مناجات و راز و نیاز با خدا، به زندگي، اولاد و اموال آدميان برکت ميبخشد و ضمن بهرهمندي از يک زندگی سالم و عاري از غم، غصه، اضطراب و نگرانی، گرفتاريها و مشکلات آنان از راهي که گمان نميبرند، برطرف ميشود و رزق مادي و معنوي برخوردار ميگردند.
ایشان یادآور شدند: زندگی سالم، رفاهی، بانشاط و با امنیّت کامل، در پرتو رعايت تقوا نصيب افراد و جوامع انساني ميشود. به عبارت ديگر، اگر جامعهاي متّقی شد، برکت از آسمان و زمین براي آن جامعه نازل میشود و خشکسالی، فقر فردی، فقر اجتماعی و نگرانيهاي گوناگون در آن جامعه يافت نميشود.
*شیعه واقعی کیست؟
حضرت آیت الله مظاهری در پاسخ به این سوال که شیعۀ واقعي و خالص کيست؟ ابراز داشتند: شیعۀ خالص کسي است که همراه با رعايت تقوا، توسّل داشته باشد. چنين توسّلي حتماً نتيجه خواهد داشت. اساساً شيعۀ حقيقي سه شرط دارد: اوّل آنکه اعتقاد قلبي به تشیّع داشته باشد، دوّم آنکه شعار تشیّع داشته باشد، يعني به توسّل، عزاداري و نظاير آن اهميّت بدهد و شرط سوّم اينکه مطیع اهل بیت«سلاماللهعليهم» باشد.
ایشان همچنین افزودند: کسي که يکي از اين سه شرط را نداشته باشد، شيعۀ واقعي نيست و تشيّع او ناقص است. قرآن کريم در سورۀ ماعون، از چنين کسي سلب اسلام و تشيّع کرده است .